Grand Blue w Sofitel Grand Sopot dołącza do międzynarodowej inicjatywy Vaganuary

Restauracja Grand Blue w Sofitel Grand Sopot w styczniu 2025 roku bierze udział w globalnej kampanii Veganuary, która zachęca miliony ludzi na całym świecie do wypróbowania diety roślinnej przez cały pierwszy miesiąc roku.

W ramach tego projektu Grand Blue przygotowało dania wegańskie takie jak: sztuczki z dyni z sosem sezamowym, wegański a’la matias, potaź kasztanowy z mięsem konopnym, risotto borowikowe z rozmarynem i tymiankiem czy brownie daktylowe. W styczniu w restauracji dostępny jest także dodatkowy bufet z wyselekcjonowanymi propozycjami roślinnymi. Również dla organizatorów konferencji w Sofitel Grand Sopot pojawi się oferta skierowana do miłośników dań wegańskich.

Krem z kiszonych buraków

Udział Grand Blue w akcji Veganuary to kolejny krok w kierunku zrównoważonego rozwoju, który jest częścią filozofii restauracji. Dzięki tej inicjatywie zespół chce zainspirować gości do odkrywania nowych smaków oraz przemyślanego podejścia do jedzenia, które uwzględnia dobro planety. –  Veganuary to doskonała okazja, by zaprezentować różnorodność kuchni roślinnej, jednocześnie promując zdrowy styl życia i zrównoważony rozwój. Nasze wegańskie propozycje zostały przygotowane tak, aby zaskakiwać zarówno stałych entuzjastów kuchni roślinnej, jak i tych, którzy szukają odmiany dla klasycznych dań. - mówi Tomasz Iwańca, Executive Chef. Kampania Veganuary promuje korzyści płynące z kuchni roślinnej – zarówno dla zdrowia, jak i dla środowiska.

Tomasz Iwańca, Executive Chef Sofitel Grand Sopot


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *