Nowa restauracja w hotelu Leonardo Royal Warsaw – Volla Bar & Restaurant   INWESTYCJE

Po zakończonej w ub.r. rozbudowie Leonardo Royal Hotel Warsaw o 184 pokoje, oferuje on także bogatszą ofertę gastronomiczną. W hotelu otwarta została nowa restauracja Volla Bar & Restaurant oferująca śniadania, dania à la carte oraz oparte na koncepcji foodsharingu. Nazwa restauracji z jednej strony odwołuje się do dzielnicy Wola, w granicach której znajduje się hotel, z drugiej natomiast przywoływać ma skojarzenie z wykwintną kuchnią.

Volla, zgodnie ze standardami marki Leonardo Royal, oferuje menu inspirowane nowoczesną kuchnią lewantyńską, ale też duży wybór dań polskich. – Wykorzystujemy tradycyjne metody, takie jak opalanie, przypalanie oraz miksowanie z aromatycznymi arabskimi ziołami. Dla nas te potrawy są czymś wyjątkowym – pieczone na otwartym ogniu zyskują niepowtarzalny smak i charakter. To zupełnie inne doświadczenie kulinarne, które naszym zdaniem jest fascynujące i pełne wyrazistości – opowiada Mariusz Szymczyk, szef kuchni w Leonardo Royal. – Jednocześnie mocną stroną nowej karty jest bogata sekcja tradycyjnych dań polskich, czym przybliżamy gościom z zagranicy naszą rodzimą tradycję.

W menu znalazły się najbardziej charakterystyczne dania Lewantu: baba ghanoush, hummus, oliwki, czy podana na gorąco pita z fetą, oliwą i oregano. Dla miłośników kuchni polskiej przygotowano żurek z jajkiem i chrzanem, śledzia z cebulką w oleju, pierogi z okrasą w pięciu smakach do wyboru oraz pieczoną kaczkę z jabłkiem, faszerowaną żurawiną i podaną z kluskami. Menu zawiera pozycje dla wegetarian.

Poza ponadczasowymi daniami jak burger z angusa czy stek z polskiej, selekcjonowanej polędwicy BMS3+ w menu znalazły się także pozycje stworzone z myślą o idei foodsharingu,  czyli dzieleniu się jedzeniem w gronie towarzyszy przy stole. Te potrawy, podawane na dużych półmiskach lub jako przemyślane kompozycje na kilku talerzach, zachęcają gości do spróbowania różnorodnych smaków, a sposób ich spożywania przypomina wspólną celebrację przy stole. – W naszych daniach foodsharingowych chodzi o to, aby każda grupa, bez względu na jej wielkość, mogła wspólnie smakować różnorodnych potraw. Nowa aranżacja wnętrza idealnie uzupełnia to doświadczenie i pozwala w pełni delektować się naszym nowym menu– uważa Mariusz Szymczyk.

Za projekt aranżacji wnętrza zarówno restauracji, jak i nowych pokoi od samego początku odpowiadało biuro projektowe Andreasa Neudahma. Jego zadaniem było odzwierciedlenie estetyki charakterystycznej dla hoteli marki Leonardo Royal. – Wnętrze restauracji zaprojektowano z myślą o ponadczasowej elegancji i naturalnym stylu, który łączy klasę z funkcjonalnością, wykorzystując materiały z zaufanych, sprawdzonych źródeł i stonowaną paletę barw. Jasne, naturalne kolory, miękkie tkaniny jak welur i len, a także połączenie kamienia z drewnem na parkiecie nadają przestrzeni wyjątkowy charakter – opowiada projektant Andreas Neudahm.

Przestrzeń restauracji zaprojektowano z myślą o równowadze między przestronnością a przytulnością – różne wysokości siedzeń oraz przegrodzenia z elektrycznymi kominkami nadawać mają wnętrzu wyjątkowy charakter. Przeszklone ściany otwierają widok na ruchliwą warszawską Wolę, wpuszczając naturalne światło, i wpisując Volla Bar & Restaurant w nowoczesny, kosmopolityczny charakter Warszawy.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *