5 grudnia, w towarzystwie ponad setki zaproszonych gości, sieć B&B HOTELS dokonała oficjalnego otwarcia swojego drugiego hotelu w stolicy, a 15. w Polsce - B&B HOTEL Warsaw East w Wawrze. W oficjalnym otwarciu udział wzięły wszystkie osoby, które przyczyniły się do sukcesu tego projektu. Nie zabrakło też innych partnerów i przyjaciół sieci, jej pracowników, a także przedstawicieli świata mediów.
B&B HOTEL Warsaw East obsługuje gości od 1 wrześnie. Dołączył do sieci w wyniku podpisania wieloletniej umowy najmu z właścicielem budynku – spółką V INVEST.
Spotkanie rozpoczęło się od przemówień i podziękowań. Jako pierwszy głos zabrał Jakub Bilik - prezes zarządu i dyrektor zarządzający B&B HOTELS w Polsce. Po nim na scenie pojawili się: Karolina Bogdańska – dyrektor hotelu i Mateusz Izdebski – wiceprezes zarządu spółki V INVEST. Chwilę później wraz z Laurą Kunicką – senior development manager, cała czwórka wspólnie dokonała oficjalnego otwarcia hotelu poprzez symboliczne przecięcie wstęgi.
– B&B HOTEL Warsaw East to kolejny, ważny krok w rozwoju sieci B&B HOTELS w Polsce, który zgodnie z aktualną strategią opieramy na długoterminowych umowach najmu. To drugi B&B HOTEL w Warszawie, piętnasty w kraju, ale też drugi, po B&B HOTEL Rzeszów Centrum, w naszym portfolio w kategorii 4-gwiazdkowej – mówił Jakub Bilik. – Istotnym elementem naszej strategii jest elastyczność oraz zorientowanie na potrzeby gości, którym dajemy możliwość wyboru opcji dostosowanej do ich różnych potrzeb. Stąd prowadzimy w Polsce hotele o zróżnicowanym standardzie, od 2- do 4-gwiazdkowego, choć nasz rozwój koncentruje się na hotelach 3-gwiazdkowych. Dodam, że hotele 2-gwiazdkowe, które aktualnie posiadamy w ofercie, poza nieco mniejszym metrażem pokoi, odpowiadają standardem kategorii 3-gwiazdkowej
Karolina Bogdańska, dyrektor B&B HOTEL Warsaw East: – Jestem przekonana, że stylowy design wnętrz, przestronne pokoje, wygodne łóżka, nowoczesne udogodnienia oraz profesjonalna obsługa w połączeniu z doskonałą lokalizacją hotelu i korzystnymi cenami sprawią, że każdy pobyt w naszych progach będzie dla gości wyjątkowy.
Po oficjalnej części spotkania przyszedł czas na przyjęcie koktajlowe, stwarzające uczestnikom okazję do networkingu i mniej formalnych rozmów z klimatyczną muzyką w tle. Restauracja Wisła mieszcząca się w hotelu, przygotowała na to wydarzenie specjalne menu, skomponowane pod okiem szefa kuchni, Marcina Puszkarskiego.
Goście chętnie korzystali też z możliwości zwiedzenia wnętrz hotelowych w towarzystwie Dyrektor Hotelu, Karoliny Bogdańskiej i Dyrektora Operacyjnego B&B HOTELS Polska – Łukasza Kalety, którzy tego wieczoru weszli w rolę przewodników.
Dodaj komentarz