14 listopada w sali HP Rotunda hotelu HP Park Plaza rozpoczął się jubileusz 25-lecia HP Park Plaza, który zgromadził ponad 100 przedstawicieli świata turystyki i hotelarstwa.
Wśród zaproszonych znalazły się m.in. osoby zarządzające biurami podróży, przedstawiciele biznesu na różnych szczeblach, organizatorzy konferencji, szkoleń, przedstawiciele świata polityki. Dyrektor Przemysław Biechowiak oraz przedstawiciele zarządu w swoich przemowach podkreślili rolę hotelu jako ważnego punktu na turystycznej i biznesowej mapie Wrocławia, dziękowali gościom za lata zaufania oraz współpracy, a pracownikom za ich zaangażowanie, które pozwoliło osiągnąć hotelowi ten sukces. Goście obejrzeli projekcję filmu, który zabrał wszystkich w podróż przez historię hotelu, a wydarzenie było nie tylko okazją do świętowania, ale także inspirującym spotkaniem ludzi związanych z branżą, sprzyjającym wymianie doświadczeń i nawiązywaniu nowych relacji.
Szef kuchni przygotował na ten wieczór menu m.in. z kremem z pieczonej dyni, kurkami i ananasem czy pierś z kaczki z kluskami serowymi, salsą z buraka, pieczoną marchewką i aromatycznym sosem, która jest flagowym daniem hotelowej restauracji Panorama. Po części oficjalnej rozpoczął się koncert zespołu The Second Line, który okrasił wysokiej jakości muzyką jazzową i bluesową to uroczyste wydarzenie. Finałem imprezy był moment, kiedy na salę został podany olbrzymi tort.
4-gwiazdkowy hotel HP Park Plaza położony w sercu Wrocławia, w pobliżu Wyspy Słodowej, Ostrowa Tumskiego i Starego Rynku. Oferuje 177 pokoi oraz przestrzenie do organizacji wydarzeń biznesowych. Pod kierownictwem Przemysława Biechowiaka, dyrektora generalnego od 2021 r. hotel realizuje inwestycje i modernizacje, jednocześnie wzmacniając swoją pozycję w segmencie zarówno biznesowym, jak i turystycznym.
Dodaj komentarz