Restauracja La Brasserie Moderne, na czele której stoi Executive Chef Paweł Kałuski, w hotelu Sofitel Warsaw Victoria otrzymała trzy statuetki w tegorocznej edycji konkursu World Luxury Restaurant Awards.
Spośród blisko 300 obiektów z całego świata wyróżnionych za zaangażowanie w luksusową gościonność, La Brasserie Moderne zdobyła dwie nagrody w skali globalnej: Best Luxury Brasserie i Best Degustation/Tasting Menu. Restauracja otrzymała także tytuł Best Luxury Hotel Restaurant in Poland. Rozdanie nagród odbyło się AYANA Bali i Galgorm w Irlandii Północnej w trakcie dwóch uroczystych Gal World Luxury Awards, wyróżniających najlepsze hotele, SPA, restauracje i obiekty turystyczne.
World Luxury Restaurant Awards, po raz pierwszy przyznał nagrody w 2015 roku. Konkurs cieszy się międzynarodowym uznaniem, a w głosowaniu biorą udział zarówno goście, podróżni, jak i eksperci z branży. Nagrody przyznawane w konkursie to wyraz uznania dla ciągłego dążenia do doskonałości i wybitnych osiągnięć w międzynarodowej branży luksusowych restauracji.
La Brasserie Moderne jest współczesną interpretacją klasycznej francuskiej brasserie, oferującej bogate menu skomponowane przez Executive Chefa Pawła Kałuskiego, oparte na najlepszych sezonowych produktach. Menu jest połączeniem tradycyjnej francuskiej kuchni z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu. Wszystkie dania są przygotowywane w otwartej kuchni na oczach gości. Uzupełnieniem kulinarnej przygody jest kolekcja najlepszych roczników win. Elegancja La Brasserie Moderne jest podkreślona przez wyrafinowane wnętrza projektu światowej klasy architekta Didier Gomez.
Dodaj komentarz