San Pancrazio, dojrzałe oliwki – million dollar view

W słoneczny złoto-jesienny poniedziałek karnie zameldowałem się na dwunastej (ale nie tuzinkowej) edycji Hotel Trends w Regencie. Tym razem konferencja odpaliła punktualnie i wszystko potoczyło się konkretnie.

Na początek dr habilitowany Dariusz Szostek skutecznie spro- wadził nas na ziemię w temacie sztucznej inteligencji. Mamy drugie miejsce w EU we wprowadzaniu… od tyłu. Więc mimo bombastycznych zapewnień, że dzięki AI ZUS dobierze się do naszej skóry i fury, na razie śpimy spokojnie. W hotelarstwie nie wygląda to lepiej. Wszystkich paneli nie zaliczyłem, w Bristolu bowiem symultanicznie odbywała się degustacja win z Friuli. Wiec ekologicznie komutowałem linią 503 Traktem Królewskim między zacnymi hotelami. W zacnie nowych butach, co spra- wiło, że bankiet zakończyłem migusiem, łącząc się w bólu.

Nazajutrz w wygodnych sandałach odpaliłem do Wiednia. Szybki Kalbschnitzel (nic innego nie da się zjeść) i dalej do Monte San Savino. Drogi we Włoszech nie są najnowszej gene- racji, często 50/70 km/h również poza zabudowaniami, lecz przynajmniej przejazdów kolejowych nie spotkałem. I dobrze, bo tu Pendolino przelatuje jak błyskawica. Ostatnia prosta Bolonia – Florencja – Arezzo powala. Dwie równoległe auto- strady, jedna bezpośrednia samymi tunelami, a druga nad nią panoramiczna. Chciałoby się kiedyś widzieć taką drogę z Krakowa do Lwowa. No,

[...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *