Lato na bogato, czyli majonez kielecki i chmiel

Autor: Cheers, MAT

Bujałem w obłokach, korzystając z wiosennej pogody, niezliczonych wine tastings oraz spotkań z przyjaciółmi z branży. Aż zadzwonił Naczelny i przypomniał, że miesiąc się kończy. Protestowałem, ale zostałem sprowadzony na glebę i pokornie przyjąłem, że miesiąc dla „Hotelarza” i felietonisty kończy się dużo wcześniej niż dla reszty Polaków.

Dobrze, że uważałem na HIT, więc są tematy. Najpierw Jakub Klimczak z STR upewnił mnie, że powrót z Azji był zasadny, bo Chiny dołują średnią cenę, a w Europie windują ją Amerykanie, głównie fani Taylor Swift. Hitem prezentacji była jednak wypowiedź na temat wagi kuchni regionalnej, która zwiększa yield. To radosna teoria dla hoteli w krajach, gdzie króluje pizza napoletana, paella de marisco, piccata milanese i narodowa zupa… guinness (kocham Irlandię).

Nie wiem, jak u nas wpływa na RevPAR wszechobecność regionalnych kebabów. Ale raczej polegałbym na twardych kontrybutorach – dostępność komunikacyjna, bezpieczeństwo i atrakcyjność turystyczna. Same kartacze nie wypromują Podlasia, jak nie będzie Żubra, a w Wenecji chłonę atmosferę i gwar placu swojego imiennika, a nie fegatto alla veneziana. Zostawmy na chwilę kanałowy romantyzm, bo powstał ranking 10 najlepszych miast dla singli! Wygrywa Tokio, dzięki bezpieczeństwu i wysokim zarobkom.

[...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *