Łukasz Nowakowski, ostatnio dyrektor gastronomii hotelu Bristol, a Luxury Collection Warsaw, został dyrektorem operacyjnym w innym obiekcie z portfolio sieci Marriott International – Sheraton Grand Warsaw, gdzie przejmie odpowiedzialność za całość działalności operacyjnej hotelu, w tym F&B.
Z branżą hotelarsko-gastronomiczną związany jest od 20 lat, z czego większość spędził zagranicą, Zaczął od stażu w Radisson SAS w Szczecinie, a następnie wyjechał na Cypr, gdzie pracował w hotelu Sunrise Beach. W 2005 r. trafił do Anglii jako general assistant w hotelu The Sampling w Windermere z restauracją nagrodzoną 1 gwiazdką Michelin, a potem jako duty manager w The Mortal Man Hotel w Troutbeck. W 2008 r. powrócił do Polski, gdzie przez dwa lata był managerem restauracji hotelu HOT_elarnia w Puszczykowie, po czym z powrotem wyjechał do Windermere jako zastępca dyrektora generalnego 5-gwiazdkowego Broadoaks Country House Hotel. Od 2012 r. pracował najpierw jako restaurant manager w The Grill & Grape w Melbourne, a następnie w hotelach Sheraton na Fidżi, w Samoa i na Malediwach, gdzie w latach 2019-2022 był dyrektorem F&B w Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa. Na początku 2022 r. objął stanowisko dyrektora F&B w warszawskim Bristolu, a w styczniu został dyrektorem operacyjnym Sheraton Grand Warsaw.
Dodaj komentarz