Mariusz Paszkiel dyrektorem operacyjnym Marriott Warszawa i inne zmiany w hotelu

Mariusz Paszkiel, dotychczasowy dyrektor sprzedaży i marketingu warszawskiego hotelu Marriott, awansował na dyrektora operacyjnego. Nowym dyrektorem sprzedaży i marketingu została Katarzyna Krasuska. Natomiast nowym szefem F&B Mariusz Łukasiak. Mariusz Paszkiel z branżą hotelarską związany jest od 1998 r. Zaczynał w dziale bankietów hotelu Victoria działającego jeszcze pod marką Intercontinental.



Następnie przeszedł do działu sprzedaży reaktywnej. Po drodze dwa lata spędził w hotelu w Wlk. Brytanii jako night auditor. W 2008 r. trafił do działu sprzedaży proaktywnej w hotelu Marriott Warszawa, a w 2011 r. został dyrektorem sprzedaży. W 2013 r. przeszedł na stanowisko dyrektora sprzedaży w hotelu Ossa, a po roku wrócił do Marriott Warszawa już jako dyrektor całego działu sprzedaży i marketingu. W 2017 r. został Hotelarzem Roku w kategorii Dyrektor Sprzedaży i Marketingu Hotelu Sieciowego. Katarzyna Krasuska od 2014 r. była dyrektorem sprzedaży w Marriott Warszawa. Z warszawskim Marriottem związana jest od jego otwarcia w 1989 r.

W 2013 r. przeszła do hotelu Warszawianka w Jachrance na stanowisko dyrektora sprzedaży i marketingu, potem została account managerem group & leisure w regionalnym biurze sprzedaży sieci Starwood, a w 2013 r. wróciła do Marriotta jako dyrektor sprzedaży. Na stanowisku dyrektora sprzedaży proaktywnej zastąpił ją Radosław Soliński związany z Marriottem od 2017 r., gdy rozpoczął pracę jako sales executive w dziale rezerwacji grupowej, a później jako sales manager. Z branżą hotelarską związany jest od16 lat, zaczynając w hotelu Rialto. Później pracował m.in. działach sprzedaży warszawskich hoteli DoubleTree by Hilton Wawer, Novotel Airport i Radisson Blu Sobieski. Zmiany nastąpiły również w dziale gastronomii warszawskiego Marriotta.

Kluczowe stanowisko w dziale objął Mariusz Łukasiak jako manager F&B. Odpowiedzialny będzie za wszystkie restauracje, bary oraz dział konferencji i bankietów. Z gastronomią związany od 1995 r., zdobywając doświadczenia w Eurest Polska, P&O / Princess Cruises Lines Ltd, hotelach sieci Accor w Warszawie i InterContinental Warszawa. Do Marriott Warszawa dołączył w 2015 r. jako kierownik bankietów, a w 2018 r. został zastępcą kierownika gastronomii. Kolejna zmiana to awans Mateusza Cichego na stanowisko managera najważniejszej restauracji w hotelu Marriott: Floor No2. Do tej pory pełnił funkcję supervisora F&B. Do Marriotta dołączył w 2019 r. jako kierownik Lobby Baru. •


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *