24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 13. edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to wydarzenia dedykowane branży gastronomiczno-hotelarskiej, będące platformą nawiązania kontaktów z producentami i dostawcami rozwiązań dla biznesu HoReCa. Oferta wystawców odzwierciedla najnowsze trendy rynkowe i dostosowana jest to potrzeb klientów. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 1-3 września w Nadarzynie, w PWE.
Targi EuroGastro i WorldHotel to miejsce dla tych, którzy poszukują nowych, optymalnych rozwiązań dla biznesu gastronomicznego i są ciekawi kierunków, w których podąża rynek HoReCa. Podczas targów zaprezentowane zostaną innowacyjne technologie stwarzające nowe możliwości, niosące oszczędność czasu oraz kosztów. W jednym miejscu przez 3 dni można zapoznać się z bogatą ofertą nowości i sprawdzonych rozwiązań dla restauratorów, hotelarzy, dostawców, dystrybutorów, hurtowni gastronomicznych i przedstawicieli sieci handlowych.
W części WorldHotel wystawcy przedstawią asortyment dla obiektów noclegowych i konferencyjnych o różnym standardzie, począwszy od wyposażenia, poprzez galanterię hotelową nadającą charakter wnętrzom, odpowiednio zaprojektowaną odzież dla pracowników, po środki czystości. Uzupełnienie oferty dla nowoczesnego obiektu noclegowego stanowią systemy, rozwiązania telekomunikacyjne i zabezpieczenia oraz oferta infrastruktury rekreacyjnej spa i wellness.
Wystawcy Eurogastro zaprezentują propozycje obejmujące wyposażenie sal restauracyjnych i zaplecza kuchennego, maszyny i urządzenia gastronomiczne, filtry do wody, oprogramowanie i systemy informatyczne rozwiązania wentylacyjne, grzewcze i chłodnicze, a także ofertę dla cukiernictwa, lodziarstwa i piekarstwa. Na stoiskach znajdą się również sprzęt, produkty i półprodukty spożywcze dla wszystkich sektorów, napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz kawy i herbaty. Pokazane zostaną również meble restauracyjne, sprzęt cateringowy czy akcesoria dla HoReCa.
Na uwagę zasługuje także oferta
edukacyjna, a w szczególności program szkoleniowy „Profesjonalny Menedżer
Restauracji”. Pierwszego dnia szkolenia poruszone zostaną zagadnienia dotyczące
maksymalizacji zysków i wzrostu sprzedaży w gastrobiznesie, a także zarządzania
personelem w obecnej sytuacji rynkowej. Pojawi się ważny temat związany z tym,
jak obecna nietypowa sytuacja wpłynie na relacje pracodawców gastronomii z
pracownikami. Nie zostaną pominięte tematy, które nie są związane jedynie z
bieżącą sytuacją, a stanowią dla restauratorów wyzwanie od lat. Jedno z
wystąpień poruszy problem różnic pokoleniowych i ich wpływu na zarządzanie personelem.
Drugi dzień poświęcony będzie tematom związanym z profesjonalną obsługą sali, a
także przyjmowaniem reklamacji. Pojawi się prelekcja poświęcona organizacji
wydarzeń dla klienta biznesowego oraz wyzwaniom z nią związanym. Omówione
zostanie zagadnienie sprzedaży on-line w gastronomii ze wszystkimi korzyściami
i wyzwaniami, które za sobą niesie.
Więcej informacji: www.eurogastro.com.pl
Dodaj komentarz