Sauvignon Blanc z winnicy Seifried,
Nowa Zelandia, rocznik 2004.
Sauvignon Blanc z Nowej Zelandii słusznie uznawany jest za jeden z najlepszych na świecie, obok tego z okolic Bordeaux. Dzieje się tak po części dzięki warunkom klimatycznym, po części dzięki wyspecjalizowaniu się winiarzy w jego produkcji. Winnica Saifried położona 1,5 km od morza, z umiarkowanymi temperaturami latem, raczej chłodnymi nocami, stanowi idealne tło dla idealnego Sauvignon Blanc. Cudowny, świeży zapach wypełnia nos - intensywne aromaty owoców tropikalnych, dużo agrestu i trochę trawy. Podniebienie i usta pełne owoców – przede wszystkim ananas i marakuja, trochę brzoskwinii. Żadnego dysonansu między zapachem i smakiem. Orzeźwiający, bogaty i elegancki Sauvignon Blanc tworzy doskonały duet z owocami morza, rybami, sałatkami. Jako aperitif – niezastąpiony.
Nagrody: San Francisco International
Wine Competition - srebrny medal
Bragato Wine Awards - srebrny medal
Liquorland Top 100 – srebrny medal
[zł 39,90]*
Zinfandel
Wente Vineyard Selection,
Kalifornia – USA, rocznik 2001.
Ponad 120 lat doświadczenia w tworzeniu wina plus warunki Livermore Valley – wynik – egzemplarze unikatowe, nagradzane i cenion [...]
Nowa Zelandia, rocznik 2004.
Sauvignon Blanc z Nowej Zelandii słusznie uznawany jest za jeden z najlepszych na świecie, obok tego z okolic Bordeaux. Dzieje się tak po części dzięki warunkom klimatycznym, po części dzięki wyspecjalizowaniu się winiarzy w jego produkcji. Winnica Saifried położona 1,5 km od morza, z umiarkowanymi temperaturami latem, raczej chłodnymi nocami, stanowi idealne tło dla idealnego Sauvignon Blanc. Cudowny, świeży zapach wypełnia nos - intensywne aromaty owoców tropikalnych, dużo agrestu i trochę trawy. Podniebienie i usta pełne owoców – przede wszystkim ananas i marakuja, trochę brzoskwinii. Żadnego dysonansu między zapachem i smakiem. Orzeźwiający, bogaty i elegancki Sauvignon Blanc tworzy doskonały duet z owocami morza, rybami, sałatkami. Jako aperitif – niezastąpiony.
Nagrody: San Francisco International
Wine Competition - srebrny medal
Bragato Wine Awards - srebrny medal
Liquorland Top 100 – srebrny medal
[zł 39,90]*
Zinfandel
Wente Vineyard Selection,
Kalifornia – USA, rocznik 2001.
Ponad 120 lat doświadczenia w tworzeniu wina plus warunki Livermore Valley – wynik – egzemplarze unikatowe, nagradzane i cenion [...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz