W kwietniu Mazury HoReCa 2017

W dniach 25-26 kwietnia w Expo Mazury w Ostródzie odbędą się po raz drugi targi Mazury HoReCa. Jest to wydarzenie skierowane do hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni, firm produkujących sprzęt gastronomiczny, meble hotelowe i wyposażenie, świadczących usługi marketingowe dla hotelarstwa i gastronomii, oferujących oprogramowania i inteligentne technologie oraz dostawców żywności, napojów, alkoholi w kanałach HoReCa.

W drugiej edycji Mazury HoReCa tematyka targów zostanie poszerzona o branżę piekarską, cukierniczą i lodziarską, jako że rynek hotelarski i restauracyjny wykazuje coraz większe zainteresowanie pieczywem i wyrobami cukierniczymi wysokiej jakości czy deserami. Zmieni się także charakter imprezy, która w 2016 roku była połączona z Festiwalem Smaków skierowanym do klientów indywidualnych, a teraz stanie się wydarzeniem typowo biznesowym. Tym, co wyróżnia targi Mazury HoReCa spośród innych imprez w branży, jest Program Hosted Buyers. Organizatorzy zapraszają profesjonalnych kupujących z całej Polski, którzy prowadzą spotkania biznesowe z wystawcami. Zarówno wśród wystawców, jak i potencjalnych kontrahentów pojawią się osoby decyzyjne, co umożliwi nawiązanie bezpośrednich kontaktów i zawarcie umów już w Expo Mazury. Pierwsza edycja Mazury HoReCa, która odbyła się w maju 2016 roku, zgromadziła prawie 120 wystawców z branży i 50 profesjonalnych kupujących (Hosted Buyers). Podczas targów czołowi szefowie kuchni będą prowadzić pokazy kulinarne w strefie live cooking. Odbędą się także konkursy kulinarne, które zyskały uznanie podczas Mazury HoReCa 2016. Wezmą w nich udział profesjonaliści oraz uczniowie szkół gastronomicznych. Odbędzie się też druga edycja konkursu Zielona Budka Master Challenge, którego tematem jest kreatywny deser lodowy, a także „Drób na Polskim Stole” – konkurs dla szkół gastronomicznych współorganizowany przez Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych oraz „Gęsina w Restauracji” – konkurs dla profesjonalistów organizowany przy współudziale Iławskiego Stowarzyszenia Producentów Gęsi. Całe wydarzenie jest wspierane m. in. przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Izbę Gospodarczą Hotelarstwa Polskiego, Fundację Klubu Szefów Kuchni, Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa Rzeczypospolitej Polskiej, Stowarzyszenie Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy Rzeczypospolitej Polskiej oraz POLBISCO. „Hotelarz” jest patronem medialnym targów Mazury HoReCa. Więcej informacji na stronie http://www.mazuryhoreca.pl.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *