Wdniach 25-26 kwietnia w centrum targowo- konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się druga edycja targów Mazury HoReCa skierowana do branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej. Pierwsza edycja odbyła się w maju tego roku i zgromadziła prawie 120 firm z branży oraz 50 profesjonalnych kupujących (hosted buyers). Nowością w 2017 roku będzie poszerzenie hotelarsko- gastronomicznej tematyki targów Mazury HoReCa o branżę piekarską i cukierniczą. Tę inicjatywę będą wspierać Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP oraz Stowarzyszenie Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy RP. Patronat Honorowy nad wydarzeniem objęły Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Patronem została także Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego. Targi Mazury HoReCa odbywają się w formule B2B opartej na spotkaniach biznesowych pomiędzy wystawcami a potencjalnymi kontrahentami. Targi są skierowane m.in. do hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni, właścicieli piekarni i cukierni, firm produkujących sprzęt gastronomiczny, wyposażenie hoteli, meble hotelowe, świadczących usługi marketingowe dla hotelarstwa i gastronomii, oferujących oprogramowanie i inteligentne technologie, a także do dostawców żywności, napojów i alkoholi w kanałach HoReCa etc. •
Dodaj komentarz