2 lutego w hotelu andel’s Łódź odbędzie się kolejna debata organizowana przez naszą redakcję z cyklu Śniadanie Hotelarza, tym razem poświęcona trudnemu, ale tym bardziej ciekawemu rynkowi hotelarskiemu w Łodzi.
Wezmą w niej udział dyrektorzy generalni, właściciele i inwestorzy łódzkich hoteli, a także przedstawiciele Urzędu Miasta. Łódź, choć jest trzecim co do wielkości miastem w Polsce, porównywalnym z Krakowem, to uchodzi za słaby rynek hotelarski, pod względem wyników daleko za Warszawą, Krakowem, Trójmiastem, Wrocławiem, a nawet Poznaniem. Z drugiej strony cały czas wchodzą tam kolejne hotele sieciowe, jak andel’s, DoubleTree by Hilton, Novotel, Mercure, B&B Hotel. Przygotowywanych jest kilka kolejnych inwestycji, m.in. Hampton by Hilton i Puro, a także realizowanych przez lokalnych przedsiębiorców. Co ich przyciąga. Czy jest to w końcu dobry rynek czy słaby, jaka jest jego charakterystyka, perspektywy, szanse i bariery rozwoju, mocne i słabe strony, wspólne problemy, źródła popytu, osiągane ceny. O tym dyskutować będą uczestnicy kolejnego Śniadania Hotelarza, z którego relację opublikujemy w lutowym wydaniu naszego magazynu.
Wezmą w niej udział dyrektorzy generalni, właściciele i inwestorzy łódzkich hoteli, a także przedstawiciele Urzędu Miasta. Łódź, choć jest trzecim co do wielkości miastem w Polsce, porównywalnym z Krakowem, to uchodzi za słaby rynek hotelarski, pod względem wyników daleko za Warszawą, Krakowem, Trójmiastem, Wrocławiem, a nawet Poznaniem. Z drugiej strony cały czas wchodzą tam kolejne hotele sieciowe, jak andel’s, DoubleTree by Hilton, Novotel, Mercure, B&B Hotel. Przygotowywanych jest kilka kolejnych inwestycji, m.in. Hampton by Hilton i Puro, a także realizowanych przez lokalnych przedsiębiorców. Co ich przyciąga. Czy jest to w końcu dobry rynek czy słaby, jaka jest jego charakterystyka, perspektywy, szanse i bariery rozwoju, mocne i słabe strony, wspólne problemy, źródła popytu, osiągane ceny. O tym dyskutować będą uczestnicy kolejnego Śniadania Hotelarza, z którego relację opublikujemy w lutowym wydaniu naszego magazynu.
Dodaj komentarz