Od 10 listopada 2016 r. stanowisko Szefa Kuchni Restauracji Oranżeria w Hotelu Branicki objął Marek Pogorzelski – człowiek, którego pasją jest kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu, a także kuchnia śródziemnomorska. Marek Pogorzelski jako nowy Szef Kuchni chce zaskakiwać Gości kreatywnością w łączeniu smaków.
Marek z wykształcenia jest technologiem żywności, a swoją przygodę z kuchnią rozpoczął 18 lat temu na luksusowych statkach pasażerskich. Następnie podejmował Gości w zamku Saint Cirq Lapopie, czy w restauracji L’acolade we Francji.
Po powrocie do Polski został Szefem Kuchni m.in. restauracji Hotelu St. Bruno **** w Giżycku, a od 2015 roku Restauracji Vesper. Teraz podjął się kolejnego wyzwania - uczynienia z Restauracji Oranżeria jednej z najchętniej odwiedzanych, nie tylko przez gości Hotelu Branicki, restauracji w Białymstoku.
Dodaj komentarz