Niemal 30 hotelarzy z hoteli sieciowych i niezależnych z całej Polski wzięło udział w pierwszym powakacyjnym spotkaniu z cyklu Akademii Hotelarza. Tematem szkolenia które odbyło się w hotelu Courtyard by Marriott w Warszawie był „Menu engineering i optymalizacja kosztów w gastronomii hotelowej”.
Przedpołudniowa część spotkania prowadzonego przez jednego z najlepszych w Polsce specjalistów z zakresu gastronomii hotelowej, Andrzeja Przeniosło poświęcona była ustalaniu ceny dań, mierzeniu food coast, marketingowi i strategii ceny i produktu, a także nadużyciom w gastronomii.
Popołudniu natomiast uczestnicy doskonalili swoje umiejętności z zakresu optymalizacji kosztów w działalności gastronomicznej, praktycznych metod kontroli personelu, a także analizy sprzedaży.
W zgodnej ocenie uczestników szkolenie stało na bardzo wysokim poziomie, a użyteczność przekazanej wiedzy i stopień realizacji programu uzyskał w poszkoleniowych ankietach ocenę 5,5 pkt. w sześciostopniowej skali.
Pełen harmonogram szkoleń Akademii Hotelarza dostępny jest na www.akademia-hotelarza.pl
![ht-2016-08nf-68](https://www.e-hotelarz.pl/wp-content/uploads/2016/09/ht-2016-08nf-68.jpg)
![ht-2016-08nf-69](https://www.e-hotelarz.pl/wp-content/uploads/2016/09/ht-2016-08nf-69.jpg)
![ht-2016-08nf-70](https://www.e-hotelarz.pl/wp-content/uploads/2016/09/ht-2016-08nf-70.jpg)
Dodaj komentarz