Luksemburg oferuje doskonałe warunki pracy i płacy mieszkającym tutaj obcokrajowcom – mówi „Hotelarzowi” Jean J. Schintgen, sekretarz generalny stowarzyszenia Horesca Luksemburg, zrzeszającego hotelarzy i restauratorów
Jaką organizacją jest Horesca Luksemburg?
Pełna nazwa brzmi: La Fédération Nationale des Hôteliers, Restaurateurs et Cafetiers du Grand-Duché de Luxembourg, czyli – w skrócie – Horesca Luksemburg. Organizacja powstała w 1970 r. i zrzesza trzy typy przedsiębiorców: właścicieli hoteli, restauratorów i właścicieli kawiarń.
Jakie są wasze podstawowe cele?
Nasza organizacja oficjalnie reprezentuje firmy z sektora HoReCa (Hotele-Restauracje-Kawiarnie) w rozmowach z instytucjami państwowymi, politycznymi i administracją. Pomagamy także rozwiązywać problemy zawodowe członków stowarzyszenia. Przygotowujemy analizy sektora HoReCa oraz propozycje regulacji prawnych dotyczących naszego sektora. Organizujemy szkolenia zawodowe oraz współpracę na forum międzynarodowym. Pomagamy naszym członkom w negocjacjach z reprezentantami innych sektorów gospodarki. Na przykład ostatnio wspieraliśmy przedstawicieli sektora gastronomicznego w negocjacjach dotyczących generalnego porozumienia z luksemburskimi browarami.
Jak przedsiębiorcy luksemburskiego sektora HoReCaoceniają działalność Horesca Luksemburg?
Członkostwo w naszej organizacji jest dobrowolne.
W Luksemburgu jest zarejestrowanych około 2,6 tys. przedsiębiorców działających w hotelarstwie i gastronomii – 70 proc.
z nich należy do naszej organizacji. To świadczy o działalności naszej organizacji i o tym, jak jest oceniana. Niewiele stowarzyszeń w Luksemburgu ma tak wielu członków. Muszę jednak zaznaczyć, że działalność orga [...]
Pełna nazwa brzmi: La Fédération Nationale des Hôteliers, Restaurateurs et Cafetiers du Grand-Duché de Luxembourg, czyli – w skrócie – Horesca Luksemburg. Organizacja powstała w 1970 r. i zrzesza trzy typy przedsiębiorców: właścicieli hoteli, restauratorów i właścicieli kawiarń.
Jakie są wasze podstawowe cele?
Nasza organizacja oficjalnie reprezentuje firmy z sektora HoReCa (Hotele-Restauracje-Kawiarnie) w rozmowach z instytucjami państwowymi, politycznymi i administracją. Pomagamy także rozwiązywać problemy zawodowe członków stowarzyszenia. Przygotowujemy analizy sektora HoReCa oraz propozycje regulacji prawnych dotyczących naszego sektora. Organizujemy szkolenia zawodowe oraz współpracę na forum międzynarodowym. Pomagamy naszym członkom w negocjacjach z reprezentantami innych sektorów gospodarki. Na przykład ostatnio wspieraliśmy przedstawicieli sektora gastronomicznego w negocjacjach dotyczących generalnego porozumienia z luksemburskimi browarami.
Jak przedsiębiorcy luksemburskiego sektora HoReCaoceniają działalność Horesca Luksemburg?
Członkostwo w naszej organizacji jest dobrowolne.
W Luksemburgu jest zarejestrowanych około 2,6 tys. przedsiębiorców działających w hotelarstwie i gastronomii – 70 proc.
z nich należy do naszej organizacji. To świadczy o działalności naszej organizacji i o tym, jak jest oceniana. Niewiele stowarzyszeń w Luksemburgu ma tak wielu członków. Muszę jednak zaznaczyć, że działalność orga [...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz