Ostatnia sobota maja upłynęła w Restauracji 4 zmysły hotelu BEST WESTERN Hotel Portos pod znakiem mistrzowskiego gotowania. Na kuchni gościnnie pojawili się finaliści programów Master Chef, Top Chef oraz Hell’s Kitchen, którzy tego dnia brali udział w charytatywnej akcji Master Chef 4 Dogs.
Z Szefem Restauracji 4 zmysły gotowali: Agata Gawrońska, Diana Volokhova, Karina Zuchora, Bartek Witkowski, Rafał Wronka oraz Marcin Kaczmarek- Pielin. Tematem wspólnego gotowania były szparagi, kaczka oraz rabarbar. Zadaniem było przygotowanie zupy, dania głównego oraz deseru. I tak w mgnieniu oka powstawały :kaczka ze szparagami w sosie demi-glace, krem z białych szparagów oraz rabarbar w cieście z dodatkami. Cała kuchnia kipiała od pozytywnej energii. Szef Kuchni Restauracji BEST WESTERN Hotel Portos Mariusz Banaśkiewicz nadzorował prace. Wszyscy współpracowali ze sobą, rozmowom i uśmiechom nie było końca. Team, który gościł w hotelu pokazał jak z dawką dobrego humoru i profesjonalizmu powstają arcydzieła sztuki kulinarnej.
- Ogromnym zaszczytem było dla mnie gościć w naszej hotelowej restauracji tak świetnych Szefów Kuchni. Z niecierpliwością czekałem na to spotkanie, ale jestem niezwykle mile zaskoczony tym, jak pozytywni i otwarci są to ludzie.– powiedział Mariusz Banaśkiewicz, Szef Restauracji 4 zmysły BEST WESTERN Hotel Portos.
Czekamy na kolejne spotkania w BEST WESTERN Hotel Portos.
Dodaj komentarz