3-gwiazdkowy hotel z 68 pokojami, trzema apartamentami, salą bankietową na 500 osób i częścią SPA. Koszt inwestycji to 16,5 mln zł, które inwestuje biznesmen Mirosław Szyszko, który posiada już obiekt hotelowy Holiday w Starym Folwarku.
4 mln zł udało się pozyskać z Regionalnego Programu Operacyjnego Urzędu Marszałkowskiego w Białym-stoku. Hotel ulokowany będzie na obrzeżach miasta przy Parku Naukowo-Technologicznym Polska Wschód. Budowa hotelu rusza już 1 października. – Planuję, że uda się tam zorganizować bal noworoczny w 2013 roku – mówi Mirosław Szyszko. W hotelu zaplanowano salę konferencyjną oraz klub, salon masażu, saunę, jaccuzi, bicze wodne, siłownię i solarium. Najważniejsza ma być jednak restauracja. – Chcemy zapewnić najlepszą kuchnię w mieście. Jedzenie to podstawa dobrego hotelu – mówi Mirosław Szyszko lokalnym mediom. Obok restauracji zaprojektowano salę bankietową. Pomieszczenia dzielić mają tylko rozsuwane drzwi. Do środka można będzie wjechać nawet limuzyną. – To jest ostatnio modne, choćby na weselach – twierdzi przedsiębiorca.
4 mln zł udało się pozyskać z Regionalnego Programu Operacyjnego Urzędu Marszałkowskiego w Białym-stoku. Hotel ulokowany będzie na obrzeżach miasta przy Parku Naukowo-Technologicznym Polska Wschód. Budowa hotelu rusza już 1 października. – Planuję, że uda się tam zorganizować bal noworoczny w 2013 roku – mówi Mirosław Szyszko. W hotelu zaplanowano salę konferencyjną oraz klub, salon masażu, saunę, jaccuzi, bicze wodne, siłownię i solarium. Najważniejsza ma być jednak restauracja. – Chcemy zapewnić najlepszą kuchnię w mieście. Jedzenie to podstawa dobrego hotelu – mówi Mirosław Szyszko lokalnym mediom. Obok restauracji zaprojektowano salę bankietową. Pomieszczenia dzielić mają tylko rozsuwane drzwi. Do środka można będzie wjechać nawet limuzyną. – To jest ostatnio modne, choćby na weselach – twierdzi przedsiębiorca.
Dodaj komentarz