Nowy szef kuchni w hotelu Marriott

Witold Szczechura, od początku swojej kariery zawodowej związany z siecią Marriott International, został szefem kuchni w warszawskim hotelu tej marki. Zaczynał w 1993 roku od stanowiska kierownika zmiany (supervisora) w hotelu Marriott we Frankfurcie.



Dwa lata później przeniósł się do Warszawy, obejmując tę samą funkcję, po czym awansował na stanowisko junior sous chefa. Później przez dwa lata pracował w hotelu Marriott w Moskwie na stanowisku sous chefa, gdzie zarządzał kuchnią bankietową oraz jedną z restauracji, a następnie przez trzy lata jako executive sous chef w hotelu Renaissance w Seulu w Korei Płd., mając pod opieką 14 barów i restauracji oraz 147 kucharzy. Potem był szefem kuchni w dwóch chińskich hotelach z sieci Marriott w Shenyang oraz Chongqing i w hotelu w Cebu na Filipinach. W warszawskim Marriotcie odpowiada za pięć barów i restauracji, dobór ich menu oraz politykę cenową. Prywatnie wraz z żoną Beatą prowadzi popularny blog kulinarny „Magazyn Kuchenny”.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *