Poland 100 Best Restaurants Award to konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce.
W tegorocznej edycji wśród 29 restauracji nagrodzonych najwyższym wyróżnieniem trzech widelców znalazło się 11 hotelowych. Debiutem Roku zostało Salto w 5-gwiazkowym warszawskim hotelu Rialto. Restauracje oceniane są w głównej mierze przez konsumentów. Na końcowy wynik Poland 100 Best Restaurants Awards składają się: ocena przeprowadzona przez ankieterów wśród gości odwiedzających daną restaurację, ocena poprzez stronę internetową akcji, głosowanie SMS, głosowanie przez Facebook oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania mystery shopping. W tym roku nominowanych zostało 712 restauracji, ankieterzy dostarczyli 18,2 tys. ankiet, oddano 15,9 tys. głosów SMS i 13,4 tys. na Facebooku. Nagrody przyznawane były w trzech grupach: Grand Award – 3 widelce, Best of Award of Excellence – 2 widelce, Award of Excellence – 1 widelec. Na ostateczny wynik wpływ miały w 75 proc. oceny konsumentów, a w 25 proc. oceny inspektorów. Wśród wyróżnionych najwyższą nagrodą trzech widelców ponad 1/3 stanowiły restauracje hotelowe, w tym cztery w warszawskich hotelach 5-gwiazdkowych: Le Victoria Brasserie Moderne w Sofitel Victoria, Platter By Karol Okrasa w Intercontinental, Salto w Rialto i Venti-Tre w Regencie; Cafe Oranżeria w krakowskim Kossaku; restauracja Modrzewie Park Hotel w Szczawnicy; dwie restauracje sieci SPA Dr Irena Eris: Romantyczna na Wzgórzach Dylewskich i Szósty Zmysł w Krynicy Zdrój; dwie z Grupy Anders: Pałacowa w hotelu Anders w Starych Jabłonkach i Refektarz w Zamku Ryn oraz Destylarnia w Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort. W kategoriach specjalnych Debiutem Roku wybrana została autorska restauracja Salto Martina Gimeneza Castro. Tytuł Najlepszej Restauracji w Polsce zdobyła Belvedere w Łazienkach Królewskich.
W tegorocznej edycji wśród 29 restauracji nagrodzonych najwyższym wyróżnieniem trzech widelców znalazło się 11 hotelowych. Debiutem Roku zostało Salto w 5-gwiazkowym warszawskim hotelu Rialto. Restauracje oceniane są w głównej mierze przez konsumentów. Na końcowy wynik Poland 100 Best Restaurants Awards składają się: ocena przeprowadzona przez ankieterów wśród gości odwiedzających daną restaurację, ocena poprzez stronę internetową akcji, głosowanie SMS, głosowanie przez Facebook oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania mystery shopping. W tym roku nominowanych zostało 712 restauracji, ankieterzy dostarczyli 18,2 tys. ankiet, oddano 15,9 tys. głosów SMS i 13,4 tys. na Facebooku. Nagrody przyznawane były w trzech grupach: Grand Award – 3 widelce, Best of Award of Excellence – 2 widelce, Award of Excellence – 1 widelec. Na ostateczny wynik wpływ miały w 75 proc. oceny konsumentów, a w 25 proc. oceny inspektorów. Wśród wyróżnionych najwyższą nagrodą trzech widelców ponad 1/3 stanowiły restauracje hotelowe, w tym cztery w warszawskich hotelach 5-gwiazdkowych: Le Victoria Brasserie Moderne w Sofitel Victoria, Platter By Karol Okrasa w Intercontinental, Salto w Rialto i Venti-Tre w Regencie; Cafe Oranżeria w krakowskim Kossaku; restauracja Modrzewie Park Hotel w Szczawnicy; dwie restauracje sieci SPA Dr Irena Eris: Romantyczna na Wzgórzach Dylewskich i Szósty Zmysł w Krynicy Zdrój; dwie z Grupy Anders: Pałacowa w hotelu Anders w Starych Jabłonkach i Refektarz w Zamku Ryn oraz Destylarnia w Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort. W kategoriach specjalnych Debiutem Roku wybrana została autorska restauracja Salto Martina Gimeneza Castro. Tytuł Najlepszej Restauracji w Polsce zdobyła Belvedere w Łazienkach Królewskich.
Dodaj komentarz