Nowa szefowa kuchni w Sheratonie Sopot

Paweenapasson Chottpavasurat objęła stanowisko szefowej kuchni w restauracji InAzia w Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & Spa. Do jej obowiązków będzie należało kreowanie nowych dań w restauracji oraz tworzenie prawdziwej kulinarnej podróży po krajach Azji. Za cel postawiła sobie promocję kuchni orientalnej w Trójmieście.



Posiada ona 26-letnie doświadczenie w branży gastronomicznej. Z siecią Starwood Hotels & Resorts związana jest od 2002 roku. Pracowała w takich hotelach jak Sheraton Maledives Full Moon Resort & Spa, Le Royal Meridien Baan Taling Ngam czy Iyara Beach Hotel & Plaza i Sheraton Krabi Beach Resort w Tajlandii. Jej specjalnością jest kuchnia tajska – swoją wiedzą z tej dziedziny często dzieli się podczas warsztatów kulinarnych. Jest również ekspertem w dziedzinie dekoracji i carvingu owoców oraz warzyw. Restauracja InAzia serwuje specjały z pięciu azjatyckich krajów – Chin, Japonii, Tajlandii, Wietnamu oraz Indii.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *