Podczas Międzynarodowych Targów Nieruchomości MIPIM w Cannes, które odbyły się 10-13 marca, zaprezentowano projekt największego parku biznesowego w Polsce - Poleczki Business Park. Poleczki Business Park to projekt o powierzchni około 200 tys. mkw., który będzie składał się
z szeregu budynków biurowych, hotelu typu "long-stay", a także centrum konferencyjnego oraz wolno stojącego budynku parkingowego. Zakończenie budowy pierwszej fazy inwestycji zaplanowano na czwarty kwartał 2010 roku. Powstaną dwa budynki (A1 i A2), które będą oferowały w sumie 38 tys. mkw. powierzchni biurowej i 7 tys. mkw. powierzchni usługowej.
Kolejne etapy projektu będą oddawane sukcesywnie. Inwestorzy UBM Realitätenentwicklung AG i CA Immo International zamierzają
sfinalizować projekt do końca
2017 roku.
Nowy kuchmistrz
w InterContinental Warszawa
Thorsten Hoeck jest od początku tego roku kuchmistrzem w hotelu InterContinental Warszawa. Thorsten, Niemiec z pochodzenia, pracował wcześniej w hotelu InterContinental w Berlinie, gdzie pełnił funkcję Executive Sous chef w dziale bankietów i cateringu.
W wolnym czasie Thorsten jeździ na rowerze, dojeżdżając tym środkiem lokomocji również do pracy.Ľ
Nowa dyrektor generalna hotelu Sheraton w Sopocie
16 marca br. stanowisko dyrektor generalnej hotelu Sheraton Sopot Conference Center & Spa objęła Iva Trifonov. Do jej obowiązków będzie należało zarządzanie wszystkimi działami hotelu oraz powstającym centrum konferencyjnym i spa, których otwarcie planowane jest na
1 czerwca br. Iva Trifonov ma ponad 20-letnie doświadczenie w branży hotelarskiej, które zdobywała w hotelach marki Sheraton na różnych stanowiskach. Swoją karierę zawodową rozpoczęła w październiku 1986 r. w hotelu Sheraton Sofia Hotel Balkan, jako szefowa służby pięter. Następnie, przez rok pracowała w Afryce w hotelu Sheraton Kampala. W 1996 r. rozpoczęła pracę w Polsce w hotelu Sheraton Warsaw, gdzie pełniła m.in. funkcje szefowej służby pięter, kierownika recepcji i dyrektor operacyjnej. W 2006 r. została mianowana na dyrektor generalną hotelu Sheraton w Poznaniu, za którego otwarcie była w pełni odpowiedzialna. Zanim objęła obowiązki dyrektora generalnego, pełniła również funkcję szefowej Six Sigma w hotelach Sheraton w Warszawie, Zagrzebiu i Sofii. Iva za swoje osiągnięcia otrzymała dwukrotnie nagrodę prezesa firmy Starwood - do której należy marka Sheraton. Obecnie pełni funkcje dyrektor generalnej dwóch hoteli: Sheraton Poznań oraz Sheraton Sopot Conference Center & Spa. Ľ
Promocja polskości
Ernest Jagodzińki, zastępca szefa kuchni hotelu The Westin Warsaw, jako jedyny kucharz z Polski promował naszą rodzimą kuchnię na Międzynarodowych Targach FOODEX w Japonii. Europejski projekt promocyjny "Meat in Europe" ma na celu zaprezentowanie, promocję i zwiększenie eksportu mięs i opartych na nich przetworów spożywczych, które zostały wyprodukowane w krajach Unii Europejskiej. Projekt adresowany jest w szczególności do odbiorców i konsumentów mięsa oraz wędlin w Japonii, Chinach i na Ukrainie. Szefowie kuchni z Unii Europejskiej promowali smaki i aromaty kuchni z poszczególnych krajów. Ernest Jagodziński, który jest miłośnikiem łączenia tradycyjnych polskich dań z przyprawami Dalekiego Wschodu, opowiedział Japończykom o polskich specjałach, smakach i bogatej tradycji kulinarnej, promując nasz region w świecie. Ponadto szef kuchni hotelu Westin odpowiadał za kulinarną stronę przyjęcia wydawanego przez polską ambasadę w Tokio. Ľ
z szeregu budynków biurowych, hotelu typu "long-stay", a także centrum konferencyjnego oraz wolno stojącego budynku parkingowego. Zakończenie budowy pierwszej fazy inwestycji zaplanowano na czwarty kwartał 2010 roku. Powstaną dwa budynki (A1 i A2), które będą oferowały w sumie 38 tys. mkw. powierzchni biurowej i 7 tys. mkw. powierzchni usługowej.
Kolejne etapy projektu będą oddawane sukcesywnie. Inwestorzy UBM Realitätenentwicklung AG i CA Immo International zamierzają
sfinalizować projekt do końca
2017 roku.
Nowy kuchmistrz
w InterContinental Warszawa
Thorsten Hoeck jest od początku tego roku kuchmistrzem w hotelu InterContinental Warszawa. Thorsten, Niemiec z pochodzenia, pracował wcześniej w hotelu InterContinental w Berlinie, gdzie pełnił funkcję Executive Sous chef w dziale bankietów i cateringu.
W wolnym czasie Thorsten jeździ na rowerze, dojeżdżając tym środkiem lokomocji również do pracy.Ľ
Nowa dyrektor generalna hotelu Sheraton w Sopocie
16 marca br. stanowisko dyrektor generalnej hotelu Sheraton Sopot Conference Center & Spa objęła Iva Trifonov. Do jej obowiązków będzie należało zarządzanie wszystkimi działami hotelu oraz powstającym centrum konferencyjnym i spa, których otwarcie planowane jest na
1 czerwca br. Iva Trifonov ma ponad 20-letnie doświadczenie w branży hotelarskiej, które zdobywała w hotelach marki Sheraton na różnych stanowiskach. Swoją karierę zawodową rozpoczęła w październiku 1986 r. w hotelu Sheraton Sofia Hotel Balkan, jako szefowa służby pięter. Następnie, przez rok pracowała w Afryce w hotelu Sheraton Kampala. W 1996 r. rozpoczęła pracę w Polsce w hotelu Sheraton Warsaw, gdzie pełniła m.in. funkcje szefowej służby pięter, kierownika recepcji i dyrektor operacyjnej. W 2006 r. została mianowana na dyrektor generalną hotelu Sheraton w Poznaniu, za którego otwarcie była w pełni odpowiedzialna. Zanim objęła obowiązki dyrektora generalnego, pełniła również funkcję szefowej Six Sigma w hotelach Sheraton w Warszawie, Zagrzebiu i Sofii. Iva za swoje osiągnięcia otrzymała dwukrotnie nagrodę prezesa firmy Starwood - do której należy marka Sheraton. Obecnie pełni funkcje dyrektor generalnej dwóch hoteli: Sheraton Poznań oraz Sheraton Sopot Conference Center & Spa. Ľ
Promocja polskości
Ernest Jagodzińki, zastępca szefa kuchni hotelu The Westin Warsaw, jako jedyny kucharz z Polski promował naszą rodzimą kuchnię na Międzynarodowych Targach FOODEX w Japonii. Europejski projekt promocyjny "Meat in Europe" ma na celu zaprezentowanie, promocję i zwiększenie eksportu mięs i opartych na nich przetworów spożywczych, które zostały wyprodukowane w krajach Unii Europejskiej. Projekt adresowany jest w szczególności do odbiorców i konsumentów mięsa oraz wędlin w Japonii, Chinach i na Ukrainie. Szefowie kuchni z Unii Europejskiej promowali smaki i aromaty kuchni z poszczególnych krajów. Ernest Jagodziński, który jest miłośnikiem łączenia tradycyjnych polskich dań z przyprawami Dalekiego Wschodu, opowiedział Japończykom o polskich specjałach, smakach i bogatej tradycji kulinarnej, promując nasz region w świecie. Ponadto szef kuchni hotelu Westin odpowiadał za kulinarną stronę przyjęcia wydawanego przez polską ambasadę w Tokio. Ľ
Dodaj komentarz