Konkurs kulinarny w Radisson Blu Kraków

Chcesz sie poczuc jak Szef Kuchni i zobaczyc swoja propozycje dania w menu restauracji pieciogwiazdkowego hotelu? Wez udzial w konkursie kulinarnym ogloszonym przez krakowski hotel Radisson Blu. Nagroda jest lekcja gotowania, wlasne danie w wiosenno-letnim menu restauracji Milk&Co, a do tego  ksiazki kucharskie. Konkurs potrwa do 13 kwietnia.

Konkurs odbywa sie w aplikacji na profilu Facebook krakowskiego hotelu Radisson Blu: http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow?sk=app_187117647998431

Aby wygrac wystarczy w aplikacji konkursowej zamiescic przepis na danie glówne z ryb – najlepiej popularnego lososia lub okonia morskiego. Nastepnie nalezy zebrac jak najwieksza liczbe glosów dla swojej propozycji i zyskac dla niej przychylnosc Szefa Kuchni.

A jest o co powalczyc. Nagrody w rozpoczetym wlasnie konkursie to lekcja gotowania z Szefem Kuchni pieciogwiazdkowego Radisson Blu w Krakowie, zamieszczenie zwycieskiego dania w powstajacym aktualnie wiosenno-letnim menu restauracji Milk&Co – razem z informacja o autorze potrawy, oraz ksiazki kucharskie Blu Mood Food.
„Zaproponowalismy tematyke konkursu zwiazana z rybami, ze wzgledu na specyfike naszej restauracji Milk&Co. Serwujemy tutaj najwiekszy bufet ryb i owoców morza w miescie, a losos i okon morski to jedne z ulubionych ryb naszych gosci. Sa bardzo popularne, doskonale w smaku, co wiecej nie trzeba byc zawodowym kucharzem by dobrac do nich dodatki” – tlumaczy Stanislaw Bobowski, Szef Kuchni krakowskiego Radisson Blu. „Na sezon wiosenno-letni preferujemy ryby w towarzystwie sezonowych warzyw i swiezych, lekkich dodatków.  Kto wie? Moze dzieki konkursowi uda nam sie jeszcze bardziej przekonac Polaków do jedzenia ryb” – dodaje.

Konkurs sklada sie z dwóch etapów: pierwszy etap wygraja wygrywaja trzy dania, które zostana nagrodzone najwieksza liczba glosów w aplikacji konkursowej. Ich autorzy otrzymaja ksiazki kucharskie Blu Mood Food oraz zaproszenie dla 2 osób na lekcje gotowania. W drugim etapie, po przyrzadzeniu wszystkich tych trzech dan wedlug proponowanych przepisów, Szef Kuchni Stanislaw Bobowski osobiscie wybierze jedno – najlepsze, które zostanie nagrodzone nagroda glówna. A jest nia zamieszczenie potrawy razem z nazwiskiem autora w nowym menu restauracji Milk&Co.
„Zgloszone propozycje powinny byc daniami glównymi. Ponadto powinny byc przygotowane z nie wiecej niz 5 glównych skladników, z których jednym bedzie ryba” – uzupelnia Stanislaw Bobowski.

Konkurs kulinarny w aplikacji na profilu Facebook hotelu Radisson Blu Kraków trwa od 26 marca do 13 kwietnia. Ogloszenie finalnego zwyciezcy nastapi 16 kwietnia.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *