Wigilia i Boże Narodzenie to najważniejsze, najbardziej uroczyste i tradycyjne polskie święta. Kojarzą się z pięknie przyozdobioną, pachnącą lasem choinką oraz spotkaniami przy suto zastawionym stole.
Szefom hotelarskich kuchni święta kojarzą się z wytężoną pracą i chęcią zaspokojenia smaków najwybredniejszych gości. Czy w świątecznym menu restauracji hotelowych dominują tradycyjne polskie potrawy, czy raczej międzynarodowe? Zapytaliśmy kilku szefów kuchni o ich plany kulinarne na tę okazję.
Wigilia po polsku
Wiesław Bober, szef kuchni hotelu villa Verde Resort&Spa w Zawierciu, członek kapituły Klubu Szefów Kuchni Kolacja wigilijna zajmuje miejsce szczególne w hierarchii uczt świąt Bożego Narodzenia. W hotelu Villa Verde podczas kolacji wigilijnej podawane będą potrawy wyłącznie kuchni polskiej. Podkreślimy w ten sposób rodzinny i polski zarazem charakter świąt. Nie zabraknie barszczu z uszkami, zupy grzybowej, karpia, pi [...]
Szefom hotelarskich kuchni święta kojarzą się z wytężoną pracą i chęcią zaspokojenia smaków najwybredniejszych gości. Czy w świątecznym menu restauracji hotelowych dominują tradycyjne polskie potrawy, czy raczej międzynarodowe? Zapytaliśmy kilku szefów kuchni o ich plany kulinarne na tę okazję.
Wigilia po polsku
Wiesław Bober, szef kuchni hotelu villa Verde Resort&Spa w Zawierciu, członek kapituły Klubu Szefów Kuchni Kolacja wigilijna zajmuje miejsce szczególne w hierarchii uczt świąt Bożego Narodzenia. W hotelu Villa Verde podczas kolacji wigilijnej podawane będą potrawy wyłącznie kuchni polskiej. Podkreślimy w ten sposób rodzinny i polski zarazem charakter świąt. Nie zabraknie barszczu z uszkami, zupy grzybowej, karpia, pi [...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz