Jak to za komuny bywało...
Gdy zaczynałem pracować w hotelu, dyrekcja bywała uprzedzana o przybywającej kontroli. Wiadomo było z tydzień wcześniej, kto przyjedzie, skąd i co będzie kontrolował. Było więc dość czasu, by uprzedzić wszelkie hotelowe służby, doprowadzić do połysku przewidziany dla rewizora apartament i w ogóle zrobić generalne porządki. Wiadomo też było, jakie jest ulubione danie pani kontrolującej pracę służby pięter.
Wkrótce do centrali docierały informacje, że w kontrolowanym przez nią hotelu jest znakomita gastronomia. Kiedyś zawczasu uprzedzono o przybyciu dwóch panów z Najwyższej Izby Kontroli. Ponad miesiąc mieszkali w wytwornym (jak na owe czasy) hotelu, płacąc w restauracji z prawie 70-procentową zniżką, by wykryć kilka afer na łączną kwotę kilkuset ówczesnych złotych, czyli połowy marnej pensji. Socjalistyczne hotelarstwo wcześniej niż inne branże zetk
[...]
Wkrótce do centrali docierały informacje, że w kontrolowanym przez nią hotelu jest znakomita gastronomia. Kiedyś zawczasu uprzedzono o przybyciu dwóch panów z Najwyższej Izby Kontroli. Ponad miesiąc mieszkali w wytwornym (jak na owe czasy) hotelu, płacąc w restauracji z prawie 70-procentową zniżką, by wykryć kilka afer na łączną kwotę kilkuset ówczesnych złotych, czyli połowy marnej pensji. Socjalistyczne hotelarstwo wcześniej niż inne branże zetk
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz