Mazurski Raj w Piaskach nad jeziorem Bełdany koło Rucianego-Nidy staje się kompleksem resortowo- -konferencyjnym docelowo, od wiosny, ze 173 pokojami, 12 apartamentami, częścią konferencyjną na 500 osób, rozbudowaną strefą SPA & wellness, czterema outletami gastro. I kinem sferycznym. I mariną na 250 łodzi. Ta już jest, a pozostałe prace zbliżają się do końca.
Otwarty w 2013 r. hotel Mazurski Raj kończy rozbudowę, chcąc być jednym z niewielu obiektów z tak licznymi atrakcjami dostępnymi w jednym miejscu i konkurować w kategorii ogólnopolskich dużych kompleksów całorocznych. Będzie oferował 173 pokoje i 12 apartamentów, nawiązujących kolorystyką do otaczającej hotel natury. Potrzebującym większej przestrzeni hotel udostępnia 18 domków z własnym tarasem położonych w ogrodzie. Architektura wnętrz odzwierciedla wizję współwłaścicielki hotelu, Angeliki Szubierajskiej- Prajzner.
– Szczególnie skupiliśmy się na reprezentacyjnym lobby, SPA i strefie saun. Projekt jest inspirowany otaczającą nas naturą, która z pobliskich lasów i jeziora wkracza do naszych wnętrz. Zależało nam jednocześnie, aby całość była subtelna i miała nowoczesny design. Bardzo ważnym gościem dla nas są dzieci, dlatego zadbaliśmy o to, aby liczne atrakcje zyskały bajkową oprawę, przywołującą skojarzenia z mazurskimi legendami – mówi Angelika Szubierajska-Prajzner. Kompleks zaoferuje też m.in. halę sportową ze ścianką wspinaczkową, wirtualną strzelnicę, kino sferyczne, salon gier z symulatorami VR i automaty. W centrum konferencyjno- bankietowym z sześcioma salami można będzie zorganizować wydarzenia dla ok. 500 osób w największej sali o pow. 650 m kw. Kuchnia Mazurskiego Raju oparta jest na regionalnych produktach i tradycyjnych recepturach. To restauracja Malinka z wędlinami i rybami przygotowywanymi w hotelowej wędzarni, w karcie Tawerny Nieborak królują ryby z mazurskich jezior oraz dania z rakami, a w Trattorii w Puszczy, która znalazła się wśród 100 najlepszych restauracji w Polsce, można spróbować sandacza, dań z gęsiną oraz lokalną wołowiną. Kawiarnia Gruszki na wierzbie to z kolei domowe wypieki, organiczne koktajle itp. Do tego rozbudowana strefa SPA & wellness ze wszystkimi możliwymi udogodnieniami. Obiekt położony jest na 5-hektarowej działce, bezpośrednio nad brzegiem jeziora, przy Puszczy Piskiej. Posiada własny port, plażę i infrastrukturę do uprawiania różnych sportów halowych, wodnych czy tenisa.
Dodaj komentarz