Dwadzieścia osiem zespołów rywalizowało podczas VIII VIII Mistrzostw Świata w Grillowaniu, które odbyły się 22 lipca na Wyspie Piaskowej w centrum Wrocławia.
Pierwsze miejsce zajęła ekipa Polish BBQ KingŐs - Smoker reprezentująca Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
klasyfikacji generalnej polski zespół zdobył 1155 punktów wyprzedzając tym samym dwa zespoły szwajcarskie: Grill Ueli Team (1113 punktów) oraz World Barbecue Team (1093 punkty). Zajęły one odpowiednio drugie i trzecie miejsce. Ekipa Polish BBQ KingŐs - Smoker wystąpiła w następującym składzie: Monika Wiśnioch, Tomasz Deker, Marek Mol, Grzegorz Parczewski, Marcin Piotrowski, Krzysztof Szulborski i Mariusz Tkaczyk. Trenerem był Jacek Kempa a nad przygotowaniami czuwał Grzegorz Kazubski na co dzień kierujący Makro Centrum HoReCa w Warszawie.
Zmagania konkursowe oceniało 110 wybranych wcześniej jurorów, którzy przy ocenie brali pod uwagę m.in. smak głównego składnika dania, smak dodatków, wygląd potrawy, wygląd głównego składnika dania oraz kreatywność zespołów.
Pierwsze miejsce zajęła ekipa Polish BBQ KingŐs - Smoker reprezentująca Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.
klasyfikacji generalnej polski zespół zdobył 1155 punktów wyprzedzając tym samym dwa zespoły szwajcarskie: Grill Ueli Team (1113 punktów) oraz World Barbecue Team (1093 punkty). Zajęły one odpowiednio drugie i trzecie miejsce. Ekipa Polish BBQ KingŐs - Smoker wystąpiła w następującym składzie: Monika Wiśnioch, Tomasz Deker, Marek Mol, Grzegorz Parczewski, Marcin Piotrowski, Krzysztof Szulborski i Mariusz Tkaczyk. Trenerem był Jacek Kempa a nad przygotowaniami czuwał Grzegorz Kazubski na co dzień kierujący Makro Centrum HoReCa w Warszawie.
Zmagania konkursowe oceniało 110 wybranych wcześniej jurorów, którzy przy ocenie brali pod uwagę m.in. smak głównego składnika dania, smak dodatków, wygląd potrawy, wygląd głównego składnika dania oraz kreatywność zespołów.
Dodaj komentarz