Warszawski Airport Hotel Okęcie konsekwentnie zmienia się i modernizuje. Najnowszą realizacją jest kompleksowa modernizacja ponad 90 pokoi, apartamentów oraz korytarzy. Jednym z kluczowych założeń nowej koncepcji było stworzenie dwóch odmiennych stylów wystroju pokoi.
W części pokoi zastosowano jasne, drewniane okładziny w kolorze dębu, które wizualnie powiększają przestrzeń. Zabudowa ścian i odpowiednie rozmieszczenie oświetlenia dodatkowo mają wzmacniać efekt przestronności, tak jak duże lustra o wymiarach 100 x 210 cm. Z kolei druga część pokoi charakteryzuje się ciemniejszymi okładzinami z orzecha, a klasycznie zabudowane garderoby zostały zaprojektowane tak, by dodatkowo powiększać pomieszczenia. Całość prac została przeprowadzona w rekordowym czasie 70 dni. Prace rozpoczęły się 1 lipca, a już 2 września pierwsze piętra zostały oddane do użytku gości, kolejne dwa zaś 9 września. W ostatnich latach w Airport Hotel Okęcie zrealizowano takie projekty jak: wymiana systemów audiowizualnych w salach konferencyjnych, wyposażonych obecnie w najnowszej klasy rzutniki laserowe i systemy nagłośnienia; wymiana oprogramowania gastronomicznego oraz sprzętu komputerowego w całym hotelu, w tym serwerów zarządzających IT; wyposażenie pokoi w 50-calowe telewizory; modernizacja zaplecza kuchennego, w tym zakup nowoczesnych pieców konwekcyjno- -parowych i cukierniczych oraz nowych mebli bufetowych; częściowa modernizacja punktów gastronomicznych Czekolada Cafe, Restauracja Polska i Restauracja Mirage.
– Nie poprzestajemy na już zakończonych i trwających działaniach. Nasze plany są bardzo ambitne. W najbliższym czasie planujemy drugi etap kompleksowej modernizacji, który obejmie 60 pokoi. W 2026 r. przeprowadzimy częściowy remont ponad 110 pokoi, w trakcie którego zostaną wymienione wykładziny, okładziny ścienne oraz stolarka meblowa – mówi Jacek Piasecki, dyrektor generalny Airport Hotel Okęcie. 4-gwiazdkowy Airport Hotel Okęcie działa od 2001 r. Ma 263 pokoje, centrum konferencyjno-eventowe z17 salami o powierzchni 2,2 tys. m kw., pięć punktów gastronomicznych: restauracje, bary i czekoladziarnię oraz strefę wellness i fitness.
Dodaj komentarz