Autor: Michel Muszyński
Michel Muszyński
Autor jest dyrektorem Francuskiego Instytutu Zarządzania w Warszawie
W dzieciństwie powtarzano mi wielokrotnie, że nie należy popijać surowych owoców wodą, nawet mineralną. Straszono mnie kuchnią dalekowschodnią i obrzydzano jedzenie ryb.
Samolot nabierał właśnie wysokości po starcie, gdy usłyszałem: "Nie jedz tego, to obrzydliwe". Obejrzałem się i zobaczyłem elegancką blondynkę strofującą miłą dziewczynkę w wieku szkolnym. Reprymenda matki odniosła skutek. Dziecko, które z widocznym smakiem zaczęło zajadać najdelikatniejszą i prawdopodobnie najdroższą z wędlin na świecie, szwajcarską specjalność zwaną "Vlande des Crisons", odłożyło widelec. Zrobiło mi się smutno, zrozumiałem bowiem, że będzie ona jeszcze jedną kulinarną kaleką, ofiarą przesądów, zabobonów i... (towarzyskiego) terroru.
W dzieciństwie powtarzano mi wielokrotnie, że nie należy popijać surowych owoców wodą, nawet mineralną. Straszono mnie kuchnią dalekowschodnią i obrzydzano jedzenie ryb. Doskonale też pamiętam przera [...]
Autor jest dyrektorem Francuskiego Instytutu Zarządzania w Warszawie
W dzieciństwie powtarzano mi wielokrotnie, że nie należy popijać surowych owoców wodą, nawet mineralną. Straszono mnie kuchnią dalekowschodnią i obrzydzano jedzenie ryb.
Samolot nabierał właśnie wysokości po starcie, gdy usłyszałem: "Nie jedz tego, to obrzydliwe". Obejrzałem się i zobaczyłem elegancką blondynkę strofującą miłą dziewczynkę w wieku szkolnym. Reprymenda matki odniosła skutek. Dziecko, które z widocznym smakiem zaczęło zajadać najdelikatniejszą i prawdopodobnie najdroższą z wędlin na świecie, szwajcarską specjalność zwaną "Vlande des Crisons", odłożyło widelec. Zrobiło mi się smutno, zrozumiałem bowiem, że będzie ona jeszcze jedną kulinarną kaleką, ofiarą przesądów, zabobonów i... (towarzyskiego) terroru.
W dzieciństwie powtarzano mi wielokrotnie, że nie należy popijać surowych owoców wodą, nawet mineralną. Straszono mnie kuchnią dalekowschodnią i obrzydzano jedzenie ryb. Doskonale też pamiętam przera [...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz