KPO dla HoReCa

Autor: Dominika Tomasik-Szulc

W kwietniu ogłoszony został długo wyczekiwany konkurs dla sektora HoReCa, turystyka, kultura na środki z Krajowego Planu Odbudowy. Wsparcie dla branż z tego sektora jest kluczowe, ponieważ to właśnie one w znacznym stopniu odczuły negatywne skutki pandemii. Dlatego istnieje wyraźna potrzeba działań mających na celu zabezpieczenie przedsiębiorców przed podobnymi kryzysami w przyszłości, głównie poprzez rozszerzenie lub dywersyfikację działalności.

Co może być objęte wsparciem

Odpowiedzią na te wyzwania ma być właśnie konkurs ogłoszony przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości. Jest on skierowany do mikro, małych i średnich przedsiębiorców działających w sektorze HoReCa, turystyka i kultura. Wsparciem objęte mogą zostać wydatki typowo inwestycyjne, czyli np. roboty budowlane, nabycie środków trwałych, a także wartości niematerialnych i prawnych. Jest to bardzo atrakcyjna oferta finansowania, gdyż na takie wydatki przedsiębiorcy nie zawsze mogą znaleźć dotacje z innych programów. Dodatkowo, co istotne, w projekcie możliwe będzie również kwalifikowanie kosztów związanych np. z: :

• zieloną transformacją – wydatki obejmujące działania z zakresu gospodarki obiegu zamkniętego, poprawy efektywności

[...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *